GYORS SZÖVEGESINFORMÁCIÓ-FELDOLGOZÁS

Biztosan nagyon elfoglaltak vagytok, ezért egy rövid idő alatt végigpörgethető, online tréninget készítettünk.

ITT TALÁLKOZHATTÁL VELÜNK

BME, Pszichológia és Ergonómia Tanszék

Gondold át a következő kérdéseket, hogy kiderítsd, a LiteraGo online fejlesztőprogramja nektek lett-e kitalálva.

1. Van-e a csapatban az alábbiak közül?

AKIT ELÁRASZTOTT AZ OLVASNIVALÓ

(MUNKA, TANULÁS)

Emailek, dokumentációk, szerződések, táblázatok, sosem látszik ki mögüle. A túlórával, esetleg az éjszakázással olyan jól ismerik egymást, hogy már az oviban is holdacska volt a jele.

A LiteraGo Neki abban segít, hogy strukturáltabban tudja beosztani az olvasáshoz kapcsolódó időt és gyorsabban végez az olvasnivalóval.

Egy szövegfeldolgozó buldózerré válik.

AKI SZERETNE TANULNI, FEJLŐDNI,  DE NINCS IDEJE

Szeretné képezni magát, szakkönyveket olvasni vagy csak szeretné már végre elolvasni a legújabb bestsellereket. De idő az sosincs rá. Az éjjeliszekrényen vagy jobb esetben az ebook olvasóban gyűlnek a könyvek, ott legalább nem porosodnak.

Neki abban segít a LiteraGo, hogy akár 3-4 este alatt is fel tudon dolgozni egy könyvet úgy, hogy a benne lévő infót jól tudja hasznosítani (ahelyett, hogy hetekig-hónapokig birkózik egy olvasmánnyal, hogy aztán egy hónap múlva már semmire se emlékezzen belőle).

ÚJDONSÁGOKRA NYITOTT, CSILLOGÓSZEMŰ

KÍVÁNCSI

Szereti próbálgatni a határait. Vajon mennyire tudja felpörgetni az olvasási sebességét? Mennyi ideig tud emlékezni valamire, ami fontos? Mi újat lehet még Neki mutatni az olvasásról?

 

Egy igazi szuperhőspalánta. Nagyon fogja élvezni, hogy gyorsabb, okosabb lett. Imádni fogja a LiteraGo újdonság jellegét, a villámgyorsan felvillanó szavak adta kihívást, az önfejlesztő szövegeket. 

2. Megfontoltan vagy gyorsan dolgoztok fel szöveges infót?

INKÁBB MEGFONTOLTAN

A LiteraGo statisztikái szerint az átlagos olvasási sebesség 175 szó/perc. De nagyon sokan olvasnak 100 szó/perc körüli értékkel. A sebesség sajnos nincs arányban a megértéssel vagy hogy ki mennyire, mennyi ideig emlékszik az olvasnivalójára. 

Az olvasási sebesség nem csak attól függ, hogy milyen gyorsan kapkodjuk a szemünket egyik szóról a másikra, hanem attól is, hogy milyen olvasási szokásaink vannak és mennyire veszünk részt aktívan az olvasásban, mennyire tudunk fókuszálni.

Ez mind fejleszthető.

INKÁBB GYORSAN

A LiteraGo készítésekor egy szemmozgáskövető programmal megfigyeltük, hogy felnőtt emberek hogyan olvasnak. Azt láttuk, hogy akik úgy érzik, hogy gyorsak, azok jellemzően szkennelő olvasással olvasnak. Körülbelül minden harmadik szót olvasnak el, ebből próbálják levonni a szöveg lényegét. Ez a technika bizonyos helyzetekben valóban hasznos, de emellett meg lehet tanulni, hogy pont ilyen gyorsan tényleg minden szót elolvassunk, ne csak ugráljunk közöttük, ha például fontos, hogy alaposan de gyorsan átnézzünk valamit.

Emellett az aktív olvasási technikák elsajátítása lehetővé tesz egy sokkal tudatosabb és gyorsabb szövegfeldolgozási folyamatot.

3. Mennyi szabadidőtök van önképzésre?

NAGYON KICSI

A LiteraGo 20 leckéje egyenként 20-30 percig tart.

Ez összesen 10 óra. 

Az a legjobb, ha naponta-két naponta tudsz gyakorolni.

Ez azt jelenti, hogy 1-2 hónapra elosztva nagyon kényelmesen végig tudod csinálni.

Otthon is lehet gyakorolni és a munkahelyen is.  

A LiteraGoval egy kicsit az a baj, hogy a benne tanulható készségek akkor jönnek a legjobban, amikor ég a ház. De amikor tüzet kell oltani, akkor nem állunk neki egy új dolog megtanulásának. 

Ezért érdemes kihasználni a nyugodtabb időszakokat, hogy felkészültebben várd a pörgősebb őszt.

SAJNOS SZINTE SEMENNYI

Tegyük fel, hogy a LiteraGo-val 20%-al növeled a hatékonyságod. A valóságban ettől jóval többre lehet számítani, de most számoljunk ennyivel. Ha minden nap 2 órát töltesz olvasással (mukahely, facebook, stb., ennyi nagyon könnyen összejön), akkor az olyan, mintha minden nap 24 percet kapnál ajándékba. Ha csak a munkanapokat számoljuk, az egész évre kb. 12 nap összespórolását jelenti. Ez 10 év alatt 120 nap.

Látod, ha már 10 éve elvégezted volna a LiteraGot, most bőven lenne időd elvégezni a LiteraGot. :-)

A tréning elvégzése egyébként nettó 10 óra, ami úgy jön ki, hogy a benne lévő 20 alkalmom mindegyike körülbelül 20-30 percig tart. Néhány naponta érdemes megcsinálni egy-egy alkalmat, így egy-két hónap alatt kényelmesen elvégezhető.

4. Mivel jár Nálatok egy új képzés/játék/juttatás bevezetése?

NEM PROBLÉMA, GYORSAN DÖNTÜNK ÉS KIVITELEZÜNK

Szuper, rajtunk nem múlik! Ha Ti is benne vagytok, akár néhány órán belül, de maximum 1-2 napon belül már kezdhetitek is a LiteraGo-t.

Szerződéskötés, onboarding, minden mehet mint a karikacsapás. A folyamataink készen állnak, Nektek alig lesz vele tennivalótok.

HOUSTON?

LEHET ITT EGY KIS PROBLÉMA

Semmi gond, a legtöbb szervezetnél nem olyan gyorsak ezek a folyamatok. A mi oldalunkról igyekszünk megadni minden támogatást, hogy Nektek a lehető legkevesebb dologtok legyen a tréning bevezetésével.

Gondoskodunk a szerződésről, a munkatársak átláthatóan adminisztrált regisztrációjáról, belső kommunikációs anyagokról. A döntéselőkészítésben is igyekszünk minden információt a rendelkezésetekre bocsátani, igény szerint akár demo vagy workshop formájában is.

5. Utolsó kérdés: egyénileg vagy csapatban?

EGYÉNILEG

Ha a többiektől függetlenül, a saját ritmusotokban szeretnétek gyakorolni, akkor vásárolhattok egyéni hozzáférést. Ennek az ára bruttó 18.500 Ft, ami nettó 14.567 Ft.

Ha sokan szeretnétek egyéniben gyakorolni, akkor kérhettek mennyiségi kedvezményt (20 fő felett).

CSAPATBAN

Ha körülbelül egy időszakon belül gyakoroltok többen, akkor szívesen szervezünk Nektek valamilyen közös játékot, kihívást. 

Így fejenként nettó 25.800 Ft-ba kerül egy hozzáférés.

Ha igazán nagyobb csapat vagytok, akkor jár a mennyiségi kedvezmény (20 fő felett).

Összefoglaló

Befektetés

Az alapcsomag ára

14567 Ft + ÁFA / felhasználó.

Ütemezés

Rugalmas időbeosztásban, a felhasználó dönti el mikor szeretne gyakorolni.

Idő

A 20 lecke elvégzése néhány naponta fél órás elfoglaltságot jelent, összesen 10 óra.

Fejlődés

Gyorsolvasási technikák és hatékony információfeldolgozás megtanulása.

Helyszín

Online, felhőalapú szoftver, így akár az irodában, akár otthon is el lehet végezni a tréninget.​

Eredmények

Pontos statisztikák: olvasási sebesség, szövegértés, koncentrációfejlesztés, aktivitás.​

Mi legyen a következő lépés?

Ajánlatért keress minket bátran itt: anna@literago.hu vagy +3630 490 8848