Image by Alexis Brown

Interaktív online fejlesztőprogram

OLVASÁS ÚJRAGONDOLVA

Hogyan lehet eljutni a minket körülvevő óriási mennyiségű szöveges információ felhasználásával problémák megoldásáig, lehetőségek megtalálásáig, sikeres karrierút bejárásig?

Rendhagyó online tréning 14 éven felülieknek és az őket segítő pedagógusoknak.

Lauder Javne 

Iskola

ITT TALÁLKOZHATTÁL VELÜNK

BME, Pszichológia és

Ergonómia Tanszék

Activating Youth

Leadership

 

Tananyag: hogyan lesz szöveges információból erőforrás

 1. a tanulók rutinosabbá válnak annak a gondolkodásmódnak a használatában, amivel a szövegben lévő információra mint erőforrásra tekintenek, amit tudatosan használhatnak fel a céljaik eléréséhez

 2. egy interaktív gyakorlatsor segítségével magasabb szintre emelik az olvasástechnikájukat: figyelmesebben, lendületesebben fognak olvasni, gyakorolják a szkennelő olvasást és egyéb, hatékony olvasási technikákat

 3. mindezt saját tapasztalatok szerzésén keresztül, megélések útján tanulják meg, játékos, kihívásokkal járó feladatokat megoldva

 4. így később a munkájukban adaptívabbá válnak, az élethosszig tartó tanulás megvalósításához fontos képességeket szereznek, az olvasás az eddigieknél sokkal tudatosabban használt információszerzési eszközként áll majd a rendelkezésükre

Tehermentesítés pedagógusnak

zéró adiminsztráció, automatizált folyamatok, támogatás

Rövid, online segítséget nyújtunk a program használatával és a módszertannal kapcsolatban. Rendszeres, gyorsan átlátható kimutatást készítünk a gyerekek előrehaladásának, fejlődésének nyomon követésére.

A félév végén pedig minden gyerekről összesítő eredményt küldünk azzal kapcsolatban, hogy miben fejlődött, mit tanult, milyen terület további fejlesztésére érdemes nála a jövőben nagyobb figyelmet fordítani.

 

Így a tanárok a gyerekek egyénre szabott fejlesztésére tudnak koncentrálni.

Közös célok felé

együttműködve a gyerekekkel, tanáraikkal, az iskolával, a szülőkkel és a fenntartóval

Az iskola egy innovatív, a legújabb oktatási trendekbe illeszkedő szolgáltatást nyújthat a diákjainak. Közben a saját kollégáit tehermentesíti, időt szabadít fel számukra, így több energiájuk marad a tanulókra. A szülők felé pedig mérhető eredményekről tud beszámolni a gyerekek fejlődésével kapcsolatban. 

A gyerekeknek egy stabil, biztonságot adó ritmust ad a gyakorlás, játszva fejlődnek, a személyre szabott beállítások pedig lehetővé teszik, hogy mindenki olyan nehézségű feladatokkal találkozzon, ami kihívást jelent számára, de megoldható, így sikerélménye legyen.

Könnyen integrálható

beépíthető a tanrendbe vagy önálló feladatként, otthon is megoldható

A tréning 20 leckéből áll, minden lecke 30 perc alatt elvégezhető. Hetente két alkalmat megcsinálva egy félév alatt kényelmesen be lehet fejezni. Egy alkalom akár egy tanórába is belefér, azt ki is tölti, de akár önálló feladatként, otthon is gyakorolhatnak a gyerekek. A tréning online leckékből áll, számítógép és internetkapcsolat szükséges hozzá. 

Belépés után a felhasználó automatikusan kapja a soron következő leckét, aminek az elvégzéséről és az eredményeiről a pedagógus információt kap.

Akár már jövő héten kezdhettek

gyors és egyszerű lebonyolítás, teljes támogatás

Minden iskoláknak szóló folyamatunkat arra optimalizáltuk, hogy az intézményvezetők és a pedagógusok az adminisztráció helyett a gyerekek fejlesztésére tudjanak figyelni. 

Ehhez minden adminisztratív feladatot előkészítünk, megcsinálunk. A tanárokat pedig végigvezetjük a tréning adta lehetőségeken, hogy hogyan tudják támogatni a gyerekeket a gyakorlásban. Év közben is folyamatos támogatást nyújtunk.

Szakértői háttér

A LiteraGo szakmai vezetője pedagógus, 15 éves tapasztalattal rendelkezik a tanulásmódszertan tanítása terén. Országszerte több, mint 1000 pedagógusnak tartott tréninget a témában, emellett sok gyerkőcnek és szülőnek is segített már.

Mellette pszichológus-újságíró, termékmenedzser, grafikai tervező és rengeteg tapasztalattal rendelkező informatikai fejlesztőcsapat áll a projekt hátterében. A szoftvert többek között a Műszaki Egyetem Pszichológia és Ergonómia Tanszékén is teszteltük.

A LiteraGo egy családi projektként indult, ide kattintva olvashatsz a történetünkről.

Mennyibe kerül?

Ár

14567 Ft + ÁFA /tanuló

Tanuló számára tartalmazza:

 • hozzáférés a 21 leckéhez

 • eredményeinek nyomonkövetése grafikonokon

 • személyre szabott nehézségi szint az aktuális képességeihez igazodva

 • gyakorlás egy innovatív, online felületen

Iskola számára tartalmazza:

 • folyamatos visszajelzés a gyerekek fejlődéséről

 • félév végén gyermekenként összesítő eredmény készítése

 • a szülők és a fenntartó felé beszámoló készítése az eredményekről

 

További információ

Keress minket az alábbi elérhetőségek egyikén, szívesen segítünk:

Holló Anna (alias Captain LiteraGo)

anna@literago.hu

+3630 490 8848