ÖTLET

HOLLÓ ANNA

Termékfejlesztés

termékfejlesztési szakértő,

Barcelonában egy nemzetközi márkaépítő ügynökségnél szerezte tapasztalatait

HOLLÓNÉ JÁNOSI ÉVA

Szakmai vezető

tanár, országszerte közel 1000 pedagógusnak tartott tanulásmódszertan tréninget az elmúlt 15 évben

HOLLÓ MÁTYÁS

Kreatív

építészmérnök, cégvezető,

csapatával az építészet mellett a design határterületein is dolgoznak

FEJLESZTŐ PARTNERÜNK

PARTNEREINK

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Pszichológia és Ergonómia Tanszék

UX és UI tesztelés

ZSÉLY ANNA

Mesélő

pszichológus, újságíró

A LiteraGo egy családi projektként indult. Néhány éve egy vasárnapi ebéd után összeült a kupaktanács és elhatároztuk, hogy készítünk egy programot, ami abban segít, hogy mindenkinek öröm legyen az olvasás az általa megszerzett tudás és élmények révén. Akkor is, ha épp nem a kedvenc regényét olvassa.

ÍGY KÉSZÜLT

Éva a tanítás mellett 15 évig tanulásmódszertannal foglalkozott, országszerte közel 1000 pedagógusnak tartott tréningeket. Szívből-lélekből pedagógus, szeretné, ha mindenki megtanulná, hogyan használja ki a benne rejlő lehetőségeket.

Anna a BME-n műszaki menedzserként végzett, azóta pedig a Hollandiában és Barcelonában szerzett tapasztalatait termékfejlesztés területén kamatoztatja. Kívül-belül ismeri a Design Thinking és más, ember- és felhasználó-központú módszerek sorát. Nagy rajongója az IDEO-nak és szabadidejében társadalmi vállalkozásokról tanul, egy kicsit a readooo-ba is csempészett ebből. :-)

Mátyás építészmérnök, egy fiatal, szuper csapatot vezet. Emellett mindig is érdekelték az építészet mellett a design más területei is, mint a UX és UI. Szereti a letisztult, könnyen átlátható designt, innen a LiteraGo szép felhasználói felülete.

A szoftvert a CREO Group fejlesztette, ők segítettek életre kelteni az elképzeléseinket. A LiteraGo mellett sok saját projektjük van az oktatástól kezdve a babákat segítő inkubátorokig. Mindig valami újdonságon törik a fejüket és általában meg is valósítják az elképzeléseiket.

Zsély Anna a LiteraGo-ban lévő szövegeket írta. Pszichológus és újságíró, neki köszönhetjük, hogy olyan érdekes témákról lehet olvasni a szoftverben, mint a jövőkutatás, összeesküvéselméletek, véletlen felfedezések, slow mozgalmak, pozitív pszichológia és még sok minden más.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Pszichológia és Ergonómia Tanszékén pedig Vokó Bea diplomamunkája révén tesztelhettük a LiteraGo-t. Egy nagyon érdekes szoftverrel nézhettük, hogy a felhasználóink valóban oda néznek-e, ahova szeretnénk, hogy nézzenek ahhoz, hogy tényleg fejlődjenek. Rengeteget tanultunk ezekből a kísérletekből. 

És persze ne feledkezzünk meg a legnagyobb szurkolótáborunkról sem, Apáról, Orsiról és Gáborról. A startupper lét sok kihívást rejt magában és bizony nem jutottunk volna el idáig a támogatásuk és biztatásuk nélkül.

A hatákony olvasás alapjait az 1920-as években dolgozták ki az USA-ban. - Úúú, már kb. 100 éve?! –Világszerte az 1950-es évektől kezdett elterjedni. Akkor nem túl kedvező néven, gyorsolvasásként emlegették. Ez mindjárt rengeteg félreértésre és vitára adott okot.

Hazánkban az 1970-es évektől kezdve Dr. Dezső Zsigmondné, majd Dr Szabó Ferenc, Dr. Farkas Károly tudományos munkája nyomtatott szövegekkel, tanfolyamokkal, előadásokkal népszerűsítette a programot. Oroszlány Péter az AKG tanáraként számítógépes felületre dolgozta ki tanítványai számára.

Mi egy olyan programot igyekeztünk készíteni, amivel örömteli, játékos folyamattá teheted a tanulást és könnyedén beillesztheted a sűrű napirendedbe.

Az egész egy diavetítővel kezdődött és sok szeretettel készült. :-)