LiteraGo

literago.hu​

Adatok

Intro

Online tréning

Képek

Logo

Csapat

Kapcsolat

 
 
Adatok

Cég:

Tanulásmódszertan Kft.

Honlap:

literago.hu

Sajtó/üzleti kapcsolat:

hello@literago.hu

Megosztásra javasolt blogposzt:

Hatékony könyvfeldolgozás

Social:

Blog

Facebook

Instagram

Telefon:

+36 30 490 8848

Intro​

A LiteraGo egy start-up, amely családi projektként indult. Anna vezeti a csapatot, ő a legfiatalabb a családban, a BME-n műszaki menedzserként végzett. Anya a módszertani szakértő, tanár, emellett közel 1000 pedagógusnak tartott már tanulásmódszertan tréninget országszerte. Mátyás, az idősebb testvér a grafikáért (UI) felel, egyébként egy fiatal építészirodát vezet, "civilben" építészmérnök. Apa, Orsi és Gábor pedig a legnagyobb szurkolóink és támogatóink.

Egy vasárnap délután arról beszélgettünk, hogy szomorú, hogy ilyen rosszak az itthoni olvasással kapcsolatos eredmények a szövegértés terén és hogy mennyire nyűgnek érzik sokan az olvasást és minden ezzel kapcsolatos feladatot. Anya felvetette, hogy mi lenne, ha fejlesztenénk egy szoftvert, amivel felnőttek megtanulhatnak gyorsabban, fókuszáltabban olvasni, nagy mennyiségű szöveget gyorsan és jól feldolgozni úgy, hogy közben pozitív élményeik társuljanak az olvasáshoz. Nem tudtuk még, hogy mibe vágunk bele, de rábólintottunk. :-)

 

Online tréning

A LiteraGo 16 éven felülieknek szól. Mivel manapság mindenki elfoglalt, fontos volt, hogy egy gyorsan elsajátítható tudást adjunk át olyan formában, amit rugalmas időbeosztásban lehet gyakorolni és közben nincs tanulás "szaga".

A LiteraGo egy interaktív online tréning. A segítségével a felhasználó megtanulja, hogyan olvasson lendületesebb tempóban, illetve olyan olvasási stratégiákat is tanul, amiknek a segítségével több mindenre és tovább fog emlékezni az olvasott szövegből. Emellett abban is segítünk, hogy a rossz olvasási szokásokat hogyan tudja a felhasználó jókra cserélni.

A tréning tulajdonképpen egy online szoftver, amely 21 leckéből áll. Belépve a programban rugalmas időbeosztásban lehet gyakorolni, miközben a felhasználó több grafikon segítségével nyomon követheti a fejlődését. 14 interaktív feladattípust találunk, a gyakorló szövegek pedig hatékony olvasási technikákról, stratégiákról, olvasási szokásokról szólnak.

 

 

Képek

 

Logo

 

Csapat​

Hollóné Jánosi Éva:

módszertani szakértő​

Holló Anna:

design thinkingben járatos termékmenedzser

Holló Mátyás:

a csapatban a grafikus tervező, aki egyébként építészmérnök

Creo Group:

fejlesztő csapat

Zsély Anna:

újságíró, pszichológus, a programban lévő szövegek írója

Kapcsolat​

Kérdések, teszt felhasználó igénylése:

hello@literago.hu

Honlap:

literago.hu

Facebook:

https://www.facebook.com/literago.official

Instagram:

https://www.instagram.com/literago